Nyhetsbrev
East Side Gallery - Berlin
12/4 -   Änglagård - Stockholm 3-dagar (FÅTAL)

MUSIKALEN ÄNGLAGÅRD

Succéfilmen har fått nytt liv på musikalscenen!

Välkommen att uppleva ÄNGLAGÅRD på Oscarsteaterns scen
– en ny musikalpärla att älska och hänföras av!

Det är över 30 år sedan Colin Nutleys film Änglagård med Helena Bergström, Rikard Wolff, Sven Wollter, Viveka Seldahl m.fl. tog sig in i våra hjärtan.

När filmen hade biopremiär 1992, sågs den av 1,4 miljoner människor och på Guldbaggegalan tog den hem flest priser och vann bland annat i kategorierna Bästa film samt Bästa regi. Filmen var även Sveriges bidrag till Oscarsgalan i kategorin Bästa utländska film och är idag en självklar del av svensk filmhistoria.

Nu ger vi er möjligheten att återuppleva filmklassikern när den får nytt liv som musikal på Oscarsteaterns scen.

Precis som i filmen börjar musikalens uppslukande historia med ett dödsbesked som blir startskottet på Fanny Zanders jakt på sina rötter. Tillsammans med sin trogna, extravaganta följeslagare Zac lämnar de nattklubbslivet i Berlin för att ta sig hem till den lilla byn Yxared belägen djupt inne i de västgötska skogarna. Deras storslagna entré i det lilla samhället blir en kulturkrock som rör upp känslor hos byborna men även bygger skapar nya, livslånga band.

I Änglagård återförenas Sveriges stora musikalstjärnor Tommy Körberg och Helen Sjöholm. Helen gestaltar byns matriark Rut Flogfält som har precis allt att förlora på att Fanny dyker upp i Yxared – i motsats till Tommy Körbergs karaktär Gottfrid Pettersson vars stillsamma ungkarlstillvaro med brodern Ivar (Gustav Levin) blommar upp när det färgstarka paret dyker in i deras liv. Som Fanny Zander ser vi Tuva B Larsen som gjorde sitt bejublade genombrott i Sverige som den kvinnliga huvudrollen i succémusikalen Så som i himmelen. Zac, Fannys färgstarka följeslagare, spelas av Lindy Larsson som tidigt i karriären medverkade i filmen Änglagård – tredje gången gillt från 2010 och har sen dess setts på Sveriges stora opera- och teaterscener samt utomlands där han de senaste åren varit anställd vid Maxim Gorki Theater i Berlin.

Vi ser också erfarna musikalartister och folkkära skådespelare såsom Fredrik Lycke, Sofia Pekkari, Per Svensson, en stor ensemble och en tolvmannaorkester under ledning av Johan Siberg.

Säsongens stora musikalupplevelse – en påkostad och hjärtevärmande föreställning fylld av skratt, tårar, kärlek, dans och sång!

URPREMIÄR på Oscarsteatern den 10 september 2023.

Vi lämnar Trelleborg tidig morgon och efter några timmar är det dags för frukost vid Örkelljunga.

Nästa stopp blir under förflyttningen längs Vättern där vi serveras dagens lunch.

Vi anländer till resmålet sen eftermiddag och vi checkar in på Clarion Hotel Amaranten på Kungsholmen beläget på promenadavstånd från både stadens centrum och Oscarsteatern.

Efter incheckning är det öppet för fria aktiviteter resten av dagen.

Lördag morgon efter frukosten tar vi plats i bussen för en guidad rundtur i vår vackra och intressanta huvudstad (mot tillägg).

Efter denna tur möjlighet till egna utforskningar av huvudstaden.

Vi ser lördagskvällens föreställning på Oscarsteatern och innan denna ges det möjlighet till gemensam middag (mot tillägg).

Efter frukost och utcheckning på söndagsmorgonen sätter vi oss tillrätta i bussen för hemresa.

Vi gör ett stopp på hemvägen för en gemensam söndagsmiddag.

Avstånd Trelleborg-Stockholm 645km
Pris: 5195 kr
inkl. bussresa, del i dubbelrum på Clarion Hotel Amaranten med frukost, frukost på fredagen, middag under bussresan på dit- och hemvägen samt bästa biljettkategori (parkett rad 12-14) på Oscarsteatern (enkelrumspris: 5995:-)
RP Sport & Nöje, Tärngränd 3, 231 31 Trelleborg
0410-428 83 roland@rpsport.se
okt © 2004 rpsport.se