Nyhetsbrev
East Side Gallery - Berlin
3/9 -   Stade med Altes Land 3-dagar

En tidig höstresa till idylliska Stade beläget vid Elbe några mil väster om Hamburg.

Stade ligger i det område som tillföll Sverige vid Westfaliska freden 1648 och har många minnen från svensktiden.

Stades museum som visar stadens historia heter Schwedenspeicher-Museum. Det gamla vapenhuset Zeughaus beläget vid Pferdemarkt i stadens centrum bär Karl XII:s sigill och över rådhusets ingång återfinns ett vapen med tre kronor.

Under resan gör vi ett besök i det natursköna Altes Land (svenska Gamla landet) beläget vid Elbe mellan Hamburg och Stade. Området är mycket känt för sina stora äpple-, frukt- och grönsaksodlingar och vid denna tid pågår fruktskörden som bäst. Området är med sina 14 300 hektar det största sammanhängande fruktområdet i Centraleuropa.

Altes Land är ett mycket populärt semesterområde.

Det finns många gårdsbutiker med frukt och grönsaker i stort sett i varje hus i detta mycket speciella område med sina vattendrag och speciella hus.

Vi gör ett stopp hos en stor äppleodlare där vi får en guidad tur med småtåg följt av lunch bestående av äpplesoppa i anläggningens restaurang.

Hotellet som vi bor på är fyrstjärniga Parkhotel Stader Hof och precis som namnet säger beläget i en park och med fem minuters promenad är man i gamla stan.

Det kommer att anordnas en guidad rundtur till fots där vi passerar bl.a. Fischmarkt och Pferdemarkt.

Kvällsmiddag dag 2 i Stade Ratskeller

Vi stannar på hemvägen några timmar i Lübeck där det ges möjlighet till lunch på egen hand och lite shopping.

Innan vi lämnar Tyskland blir det 1 timme shoppingstopp på Calles i Heiligenhafen.
Pris: 4995 kr
bussresa, bro- och färjeöverfarter, del i dubbelrum med frukost på 4* Stader Hof och middag (exkl. dryck) ankomstkvällen, lunch (inkl. dryck) dag 1, utflykt med besök hos äppleodlare med guidad tur och lunch (inkl. dryck) och kvällsmiddag (exkl. dryck) dag 2 på Stade Ratskeller (enkelrumspris: 5895:-)
RP Sport & Nöje, Tärngränd 3, 231 31 Trelleborg
0410-428 83 roland@rpsport.se
okt © 2004 rpsport.se