Nyhetsbrev
East Side Gallery - Berlin
-   Berlin - Internationell ölfestival 3-dagar
RESAN ÄR INSTÄLLD.

ARRANGÖREN HAR BESLUTAT ATT STÄLLA IN ARRANGEMANGET FÖR ALL FRAMTID PÅ GRUND AV ÖKADE KOSTNADER, SÄKERHET, mm.

Berlins internationella ölfestival.

En sommartur till världsmetropolen som är ett av mina och många andras favoritresmål.

Denna helg presenterar mer än 300 bryggerier från 86 länder 2000 ölspecialiteter på den 2,2 kilometer långa Genießer-Biermeile på Karl-Marx-Allee mellan Strausberger Platz och Frankfurter Tor. Det blir musikunderhållning på 18 scener med tyska och internationella artister.

Den fantastiska staden Berlin med sitt enorma utbud av kultur, nöjen och shopping.

Vårt fyrstjärniga Park Inn Hotel ligger på Berlin Alexanderplatz som är hjärtat i det forna Östberlin och den absolut mest växande och pulserande delen i dagens Berlin.

På promenadavstånd har vi de mysiga stadsdelarna Nikolaiviertel och Hackescher Markt med ett stort utbud av mat och dryck.

Lördagsförmiddagen erbjuder en rundtur i buss med vår alltid lika uppskattade, svensktalande lokalguide som ger en inblick i stadens fantastiska historia och dess byggnader.

Det ges stora möjligheter till museer, shopping och egna upptäcktsfärder.

Några tips är Berlins eget Manhattan på Potsdamer Platz, Checkpoint Charlie, Unter den Linden med stadsporten Brandenburger Tor, Museumsön, Alexanderplatz med TV-tornet, Gendarmenmarkt, Gedächniskirche och livet kring floden Spree.

Den shoppingsugne bör besöka KaDeWe som är ett stort varuhus liknande Harrods i London och områdena kring Kurfürstendamm.

Ge er ut på en promenad och känn storstadspulsen. Ta plats på någon mysig servering och betrakta folket i denna pulserande miljonstad (3,5 miljoner).

Ett måste är att pröva Berlins nationalrätt currywurst.

Efter frukosten på söndagen sätter vi oss tillrätta i bussen för återresa till Sverige och innan vi lämnar Tyskland gör vi ett shoppingstopp.

Hotell: Park Inn By Radisson Berlin Alexanderplatz

Resan går via Gedser-Rostock

Rostock - Berlin 235km
Pris: 2895 kr
inkl. bussresa, bro- och färjeöverfarter och två nätter i dubbelrum med frukost på Park Inn by Radisson (enkelrumspris: 3395:-)
RP Sport & Nöje, Tärngränd 3, 231 31 Trelleborg
0410-428 83 roland@rpsport.se
okt © 2004 rpsport.se