Nyhetsbrev
East Side Gallery - Berlin
14/5 -   Stettin - Polens Paris 4-dagar

Hamnstaden Stettin är en pärla med gammal kultur och modern citypuls i en härlig blandning belägen endast ca 2 mil från gränsen till Tyskland.

Stettin är Polens sjunde största stad med 400000 invånare och ett viktigt politiskt, kulturellt och ekonomiskt centrum för nordvästra Polen med både universitet och en viktig hEfter en sväng på stan rekommenderas fika på Café 22 på just amnstad.

Många vackra byggnadsverk som stadens slott, domkyrkan, hamnporten och rådhuset.

Stettin och Polen är känt för sin prisvärda shopping. En liten bit från hotellet ligger stadens två största shoppingcentra. Här finns allt mellan himmel och jord. Allt från skor och festkläder till polska specialiteter som broderier och bärnsten.

Vi checkar in på bekväma och centrala 4* Radisson Blu Hotel som bl.a. erbjuder en fantastisk stadsöverblick från Café 22 på hotellets 22:a våning.

Vi avslutar dagen med middag (exkl. dryck) på genuina polska restaurangen Karczma Pod Kogutem.

Dag två börjar vi vår vistelse i Stettin med en stadsrundtur där en lokalguide visar det bästa av Stettin.

Efter en givande rundtur blir det ölprovning och lunch på Restaurant Stara Komenda Brewery som är ett av stadens många mikrobryggerier och beläget i en militärbyggnad från 1865.

Eftermiddagstimmarna för egna utforskningar av staden.

Kvällsmiddag (exkl. dryck) på restaurang Christoffer Columbus med utsikt över floden Oder.

Nästa dag beger vi oss till centralstationen i Stettin och dess underjord som inrymmer Luftschützräume och detta är ett skyddsrum med rekonstruktioner av livet under andra världskrigets bombraider.

Eftermiddagstimmarna för egna utforskningar av staden.

Kvällsmiddag (exkl. dryck) på restaurang Stary.

Frukost och utcheckning.

Shopping på BorderShopen i Rostock innan vi lämnar Tyskland.
Pris: 4995 kr
bussresa, bro- och färjeöverfarter, del i dubbelrum med frukost på 4* Radisson Blu Hotel, tre kvällsmiddagar (exkl. dryck), guidad stadsrundtur, lunch med ölprovning, guidat besök i skyddsrum (enkelrumspris: 5775:-)
RP Sport & Nöje, Tärngränd 3, 231 31 Trelleborg
0410-428 83 roland@rpsport.se
okt © 2004 rpsport.se